For best user experience, please use Google Chrome.


← Back
Ola Bremnes

About Ola Bremnes

Sangskriveren, forfatteren og kulturmennesket Ola Bremnes har lang fartstid. Han startet sin karriere i duo med sin søster Kari allerede i 1980. Deres første album har samme tittel som Ola sin aller første egenkomponerte visemelodi. Teksten til Folk i husan ble skrevet av Ola og Kari sin far Ole H. Bremnes, så man kan kanskje si at det var han som satte det hele i gang. I de 35 årene som har gått siden har Ola utviklet seg til å bli en av landets mest etterspurte visekunstnere. Han har skrevet ikoniske sanger som f.eks. Sang til byen, Sola, Jordmorsang, Båtbyggar Jo, Mannen i ausa og Har du fyr. I tillegg har han bidratt med tekster til utallige forestillinger og bøker, og samarbeidet med musikere, skribenter, billedkunstnere og kor over det ganske land.»

Ola Bremnes sin aller største hit så langt er kanskje den undefundige sangen "Mi pia, din gutt" som ble utgitt på albumet Livstegn i 2004. Den traff publikum midt i hjertet - og satte en historisk rekord med 95 uker på Norsktoppen.

Etter at gruppen Hekla stålstrenga lagde en nyinnspilling av Har du fyr, har også denne sangen blitt allemannseie over det ganske land. Den synges av folk i alle aldre og brukes i dag til alt fra bryllup og konfirmasjon til dåp og begravelse.

Det er også Ola som har skrevet "E du nord". Søster Kari har bidratt på teksten og udødeliggjort denne vakre sangen på albumet Og så kom resten av livet. (2012)

Ola er storebror i søskentrioen Kari, Ola og Lars Bremnes. Sammen mottok de Spelemannsprisen for plata Soløye i 2000. De gav også ut plata «Ord fra en fjord» i 1992 med tekster av faren Ole H Bremnes. Denne plata har etter hvert fått et stort publikum, og det har vært satt opp diverse cabareter med kor og orkester med stoff herfra.

Petter Dass
Ola har i alle år vært svært opptatt av barokkpresten Petter Dass. Han har laget to album med dette unike NordNorske fenomenet sin vakre tekster. Der han ikke har funnet folketoner som følger tekstene, har han satt nye melodier til. Ut av dette oppstod det bl.a. et meget spennede samarbeid med organist, komponist og arrangør Bjørn Andor Drage. Noe som resulterte i albumet Vær hilset der Bodø Domkor og Susanne Lundeng også medvirker.

Konsertproduksjonen av Vær hilset er siden albumutgivelsen i 1995 blitt fremført langt over hundre ganger med diverse kor og orkester over hele landet.
Ola har også lagd 4 radioprogrammer for NRK P2 om Petter Dass i København.

I tillegg har han skrevet boka Jubel og Sang (Cappelen 1997), som er den første store samlingen av Petter Dass tekster med melodier til.