For best user experience, please use Google Chrome.


← Back
Geirr Lystrup

About Geirr Lystrup

Geirr Lystrup er født i 1949 og vokste opp i Vinje i Telemark. Siden han tok artium har han vært aktiv som visesanger. Han har gitt ut en rekke bøker og plater, og han er en av våre mest allsidige trubadurer. Fem ganger har han fått Spellemannprisen. Sist for barneplata ”Sangen om Yebo”. Denne Cden var den første av i alt tre plater i samarbeid med Forut. Disse sangene er blitt populære i barnehager og skoler over hele landet. Han har også skrevet fortellinger og drama, bl. a. "Maurits og den store Barnålkrigen" og "Brakar og Joanna".

Som låtskriver er Geirr svært allsidig. Til hundre års jubileet for Tarjei Vesaas satte han musikk til et tjuetalls Vesaas-dikt,”Ør og levande” et bestillingsverk fra Vinje Songlag.

Som tekstforfatter har Geirr samarbeidet med mange, bl. a. Per Oddvar Hildre og "Det Norske Kammerkor". Fem CD`er skrev han for dem.

I 1983 flyttet han til Brumunddal. Tidligere har han bodd i Asker, Bergen, Oslo, Skedsmo og Lom. I 1977 dro han til Grønland og bodde der ett år. Da han kom hjem ga han ut ei plate med inntrykk fra oppholdet: "I Menneskenes Land".

Som god telemarking har han også sunget inn sangene til Halvor J. Sandsdalen og Sigmund Groven: "Kom sol på alle mine berg".

De siste åra har Geirr hatt stor success med julekonserten ”Stjerna fra øst”, innspilt på CD sammen med SKRUK . Her blir Juleevangeliet fortalt som et nordisk vintereventyr til russiske folketoner. Dette programmet framfører han hvert år sammen med lokale kor og Russlands ledende folkemusikkensemble ”Moskva Balalaika Quartet”

Geirr har hatt Statens 3-årige arbeids- stipend, han har mottatt Prøysenprisen, Ringsakers kulturpris og TONO-prisen. I 1996 fikk han NOPA´s Kardemommestipend.. Når Geirr ikke skriver, spiller eller reiser på turné, liker han å lese og gå turer i skogen ved Mjøsa. Det ryktes at han er en lidenskapelig bordtennisspiller.